Whole Prosciutto with bone

Prosciutto crudo Val Del Cinghio

Quality, tradition and innovation are the outstanding features ofProsciutto San Michele.The aroma of Val del Cinghio is delicate and the flavour intense and fragrant. Perfect to bring to the table just sliced, it’s the ideal companion for special occasions and everyday happiness.

Ingredients > leg of pork, saltWeight > approx 7,5 - 8,5 Kg

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Knife-sliced

Prosciutto Val del Cinghio knife-sliced

Addobbo

Prosciutto Val del Cinghio addobbo

Pelatello

Prosciutto Val del Cinghio pelatello

Scrigno

Prosciutto Val del Cinghio scrigno

Block

Prosciutto Val del Cinghio

Recipe and pairing

Lorenzo Barbieri Chef

Alternative panino

Ingredients:

Mozzarella di bufala, Prosciutto crudo dolce, Yellow and red cherry tomatoes, Lettuce, Sesame seeds, EVO Oil.

Process:

Taglia in due parti uguali la mozzarella di bufala per creare la base del panino. Inserisci i pomodorini tagliati con la lattuga e adagia 2 fette di prosciutto crudo dolce tagliato sottile. Chiudi il panino, aggiungi alla base una spolverata di semi di sesamo e condiscilo con un filo d’olio extravergine d’oliva.

"A tribute to our italian spirit. Why make a panino with mozzarella when you can make a mozzarella panino? Fresh flavors and quality ingredients of our country for a creative and fun recipe."

The bold and fragrant flavour of Val del Cinghio prosciutto combines with the harmonious and slightly bitter notes of Sangiovese di Romagna.

The perfect mate for special occasions and moments of daily happiness.